Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Εγώ, ''αυτοί'' και η Ολυμπιακή

Εγώ.
Ένας μέσος άνθρωπος.
Εγώ και η Ολυμπιακή όποτε ψαχνόμουνα για ταξιδάκι.
Πάρτε τιμές στο περίπου, όσο θυμάμαι δηλαδη.
Τιμές Ολυμπιακής για Μιλάνο 300 ευρώ.
Τιμή Easy-Jet 90 ευρώ.
Τιμές Ολυμπιακής για Πράγα 430 ευρώ.
Τιμή SkyEurope 120.
Tιμές Ολυμπιακής για Μόναχο 250 ευρώ.
Τιμή Aegean 130 ευρώ.
Τιμές για Λονδίνο 430 ευρώ.
Τιμή Easy-Jet 120 ευρώ.
Για το εσωτερικό δεν το συζητάω καν.
Τρελά ποσά για το εσωτερικό μια μικρής χώρας που όλα τα ταξίδια είναι 45 λεπτών.
Αυτή ήταν η πραγματικότητα μας.
Αυτή ήταν η Ολυμπιακή.
Ένα κρατικό μονοπώλιο ,μέχρι πρόσφατα,
που μας έκανε να χάσουμε το πάρτυ που γινόταν για μια δεκαετία στην Ευρώπη
με τα φτηνά εισητήρια.
Ήμουνα στο Λονδίνο και οι αφίσες λέγανε ''19 ευρώ για Ισλανδία'', ''25 για Κάννες'',
''30 για Κρακοβία''.
Θεε μου , τι ευκαιρίες για τον απλό άνθρωπο!
Ποιός έχασε λοιπόν ?
Εγώ, εμείς, όλοι όσοι θέλανε να κάνουν ένα ταξίδι και δεν μπορούσαν
με τις τιμές -νταβατζηλίκι της Ολυμπιακής.
Δεν αγαπάω τις εταιρίες.
Ούτε και τις μισώ όμως.

Θέλω λογικές τιμές.
Θέλω να ζήσω την ζωή μου.
Έχω μόνο ένα κανονάκι.
Τι ουσία έχει να κάθομαι μπροστά στο χαζοκούτι, άφραγκος και να ''καβλώνω'' που ''η ολυμπιακή είναι κρατική γιατί είναι ιδέα και εθνικό κεφάλαιο'' ?
Δεν θέλω να ζήσω με Λιακόπουλο και Λαζόπουλο.
Δεν θέλω μια κοινωνία που μόνο οι πλούσιοι φοιτητές και οι πετυχημένοι επιχειρηματίες θα ταξιδεύουν και όλοι οι άλλοι θα ''πέρνουν τον μπούλο ''.
Η Ολυμπιακή δεν με ''βόηθησε'' ποτέ για αυτό.
Ούτε εμένα, ούτε την γενιά μου.
Η Ολυμπιακή με αυτές τις τιμές ήταν για λίγους.

''Αυτοί''.
Οι ''εργαζόμενοι'' ντε.
Πολλοί υπερασπίζονται τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής.
Αλλά εγώ δεν τους λέω εργαζόμενους.
Εγώ τους λέω προνομιούχους.
Την Άρια φυλή του δημοσίου.
Άλλοι κομματόσκυλα, άλλοι απλά τυχεροί, άλλα όχι και ''εργαζόμενοι''
με την αριστερή έννοια της λέξης.
Μας ήπιαν το αίμα.
Που ήταν αυτοί όταν η υπερωρία γινόταν υπερεργασία?
Που ήταν αυτοί όταν οι πολυεθνικές καταφέρανε να ανοίγουν τα μαγαζιά τους 6 απογεύματα την βδομάδα ?
Στα αρχίδια τους.
Αυτοί τα Χριστούγεννα με το δώρο παίρνανε 4-5 χιλιάδες ευρώ,
όσα παίρνει ένας part-timer όλο τον χρόνο!!!!

Εργαζόμενους εγώ λέω τους χαμηλόμισθους, τα stage , τους εμποροϋπάληλλους, τους σερβιτόρους, τα delivery , τους εργάτες.
Αυτοί χρειάζονται την στήριξη των κομμάτων και της κοινωνίας.
Δηλαδή τα παιδιά που είναι με τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν τα βλέπoυν αυτά ?
Και το κυριότερο δεν τα ζουν ?
Πρέπει να τους το πει το κόμμα και τα 2-3 καταγγελτικά πολιτικά site οτι έτσι είναι αυτό που λέμε ''real life'' ?

Ας κοιτάξουμε λοιπόν πρώτα τους ανθρώπους που είναι κάτω η κοντά στα όρια της φτώχειας
και ας αφήσουμε τους ανθρώπους που ο μισθός τους είναι 2.500 ευρώ +.

Περιμένω γνώμες. Κυρίως τις αντίθετες.






24 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Τις αντίθετες; Τι να σου πω, δύο φορές έχω μπει σε αερολάνο .. με την aegean.. χαχα! Και άλλοι ασχολήθηκαν με εισητήρια και τέτοια.. δεν έχω ιδέα! λολ! Τα φοβάμαι κιόλας λίγο!
Όσν αφορά τους εργαζόμενους εκεί, τι να πω γμτ, κρίμα είναι και αυτοί αλλά και άλλοι εκατοντάδες που είναι έξω και περιμένουν...
:)
Τα φιλιά μου!

mamma είπε...

Συμφωνώ. Κι επειδή ήμουν μεγάλη και τα θυμάμαι πολύ καλά, ξέρω πως έχουν προσληφθεί οι περισσότεροι στην ΟΑ.

Laplace είπε...

den exeis adiko file,arkei na mhn xaristei oso oso..

fpboy είπε...

hfaistiwnas - Όλοι τα φοβόμαστε λίγο η πολύ ! Οι οικονομικές διαφορές πάντως Ολυμπιακής και άλλων εταιρειών είναι μεγάλες.

mamma - Μάμα , μην προδίδεις την ηλικία σου. Χε,χε. Πλάκα κάνω!
Φαντάζομαι πως γινόντουσαν (ειδικά παλιά!) οι προσλήψεις. Ακόμα περισσότερο με εξοργίζει με τι μισθούς γίνονταν αυτές οι προσλήψεις. Φιλιά.

laplace78 - Η Ευρωπαική Ένωση έχει πιάσει τις Ελληνικές κυβερνήσεις να χρηματοδοτούν την Ολυμπιακή (κάτι που είναι παράνομο και αθεμιτός ανταγωνισμός!). Ευτυχώς το Ευρωπαικό δίκαιο λειτουργεί πολύ καλύτερα απο το Ελληνικό.
Το θέμα για την κυβέρνηση είναι να γλιτώσει τα τεράστια ποσά που πρέπει να δίνει για την Ολυμπιακή.
Είναι πολύ διαφορετική υπόθεση π.χ απο τον Οτε που είναι κερδοφόρος η Ολυμπιακή και ο Οσέ.

KitsosMitsos είπε...

Αν και περισσότερο αιχμηρό από του γούστου μου, μπορώ να πω ότι συμφωνώ με την πλειοψηφία αυτών που έγραψες.
Γιατί οι περισσότεροι τα ξεχνάμε αυτά...

NdN είπε...

Γεια σου fpboy,

Σε όλες τις συζητήσεις στα μπλογκ ήμουν από αυτούς που υποστήριξαν την απαγκίστρωση της ΟΑ από το κράτος. Αυτό το λέω για να δεις την αρχική μου γνώμη.

Επειδή είπες ότι θέλεις τις αντίθετες απόψεις και επειδή τα blog τα έχουμε για να κάνουμε συζήτηση θα σου πω ότι το σκεπτικό σου είναι τελείως λάθος γιατί τους βάζεις όλους στο ίδιο καζάνι. Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω ένα προς ένα.

Οπως θα έχεις παρατηρήσει στο blog μου κάνω ένα ταξίδι το μήνα από το Λονδίνο. Εχω πετάξει για διάφορους προορισμούς πάνω από 100 φορές όλα αυτά τα χρόνια. Με την ΟΑ έχω ταξιδέψει 1 φορά και αυτη γιατί δεν βρηκα εισητηρια με την ΒΑ. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει κρατική αεροπορική εταιρία, αλλά αυτά τα είπαμε και σε άλλα blog ειδικα εγω και ο Kitsmits. Παρόλα αυτά το σκεπτικό σου είναι λάθος.

Για τις τιμές δεν φταίει η εταιρία. Καμία εταιρία. Ούτε καν ο LV, τα Prada κτλ. Φταίνε κατά κυριο λόγο οι πελάτες. Αν θεωρείς ότι για τιμές φταίνε οι κρατικες εταιρίες δεν το έχεις ψάξει αρκετά. Επίσης ενδεικτικα θα σου πω (και μπορείς να το ελέξεις στην Easyjet) ότι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει ακριβότερους φόρους από το Gatwick.

Οι εργαζόμενοι τωρα. Να σου πω ότι είναι απαράδεκτο μία εταιρία με το μέγεθος της ΟΑ να έχει 8500 υπαλληλους. Αυτό προφανώς συνέβει από προσλήψεις από το παράθυρο. Ωστόσο οποιος δουλεύει για να θρέψει την οικογένεια του είναι εργαζόμενος. Το ποσα βγάζει δεν τον καθιστά εργαζόμενο ή όχι. Οταν εσύ τους διαχωρίζεις θα σε διαχωρίζουν και αυτοί. Δεν θα μιλάνε όταν οι πολυεθνικές καταφέρανε να ανοίγουν τα μαγαζιά τους 6 απογεύματα την βδομάδα και εσύ δεν θα μιλάς όταν απολύονται. Ποιος χάνει; Εγώ λέω και οι δύο.

Οταν πάψεις να θεωρείς τους υψηλά αμοιβόμενους εργαζόμενους εχθρούς θα δεις ότι μαζί μπορείτε να πετύχετε παραπάνω.

οσο κι αν σου φαίνεται παραλογο στα λέω αυτά ως αντικειμενικός παρατηρητής. Εγώ έχω αρκετά χρόνια στο Λονδινο και έχω κατασταλαγμένη άποψη για τη σχέση του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά ο ορισμός που δίνεις στον "εργαζόμενο" και η αλληλεγγύη που δείχνεις με βρίσκει τελείως αντίθετο. Πρέπει να στηρίζεις όλους τους εργαζόμενους γιατι αν απολυθούν μετά θα έχουν 0 μισθό και θα είσαι εσύ ο υψηλόμισθος γι αυτούς. Και τότε αργά ή γρήγορα θα έρθει και η σειρά της δικής σου απόλυσης και κανένας δεν θα μιλήσει.

Sophia Kollia είπε...

Διάβασα πολύ προσεκτικά και το πόστ και τα σχόλια , ειδικά του ndn και όλοι κατα τη γνώμη μου έχουν δίκιο. Το θέμα είναι ένα .Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, και το κεφάλι είναι η διοίκηση και το νομοθετικό πλαίσιο που βάζει το κράτος.Ο κάθε άνθρωπος απλώνεται ανάλογα η και παραπάνω από το εισόδημα του και όταν βρήσκεται εκτός είναι στην ίδια θέση είτε φτωχός άνεργος είτε υψηλόμισθος. Παρόλα αυτά, η αντίληψη που έχουν όπως και χιλιάδες εργαζόμενοι είναι λάθος και εν μέρει τους έχει φέρει στην θέση που είναι. Οι συνδικαλιστές τους κάνουν να πιστεύουν ότι τους ανήκουν οι εταιρίες η τα εργοστάσια που δουλεύουν και ξεχνάνε την επισφαλή τους θέση . Έτσι είναι όμως ο κόσμος, ο λαός γίνεται όχλος, και ο όχλος λαός ανάλογα την κατάσταση.
Προσωπικά, μακάρι να έβγαινα στην σύνταξη τώρα που είμαι 45, με ένα σίγουρο εισόδημα έστω και μικρό, θα έκανα κάτι καινούργιο..τους ακούω να μιλάνε και τρελαίνομαι ...
Τέλος πάντων
καλημέρα

Adamantia είπε...

Λυπαμαι αλλα θα διαφωνησω τελειως μαζι σου. Το οτι υπαρχουν εταιρειες χαμηλου κοστους οπως λεγονται και βγαζουν εισητηρια με 19 ευρω για Λονδινο πρεπει να σε υποψιασει οτι απο καπου αλλου εχουν κοψει κι αυτο μπορει να ειναι η ασφαλεια,η συντηρηση ή οι μισθοι των εργαζομενων.Γι'αυτο και τα περισσοτερα ατυχηματα μ'αυτες γινονται. Η Ολυμπιακη ειχε 20 ευρω διαφορα πανω κατω με τις αντιστοιχες British ,AirFrance κλπ αρα δεν μπορεις να λες οτι ηταν ακριβη, πρεπει να την συγκρινεις με τις ομοιες της οχι με την EasyJet που ο ιδιοκτητης της ειναι ενας εφοπλιστης Κυπριος και χασει κερδισει δεν το ξερει κανεις.
Οσο αφορα τους εργαζομενους το ζητουμενο για ολους ειναι οι καλυτεροι μισθοι κι αν οι ανθρωποι της ΟΑ το καταφεραν μεσω των συνδικαλιστικων τους φορεων πρεπει να ειναι παραδειγμα οχι κατακριτεοι. Δεν καταλαβαινω γιατι κι εσυ και αλλοι κρυφοχαιρεστε που θα χασουν τις δουλειες τους λες και ειναι αυτοι ο κοινωνικος σας αντιπαλος! Αν ερθει η ωρα να χασετε τις δικες σας (που δεν το ευχομαι ειλικρινα) θα σας αρεσε καποιοι να πουν οτι αφου βγαζατε περισσοτερα απ'αυτους καλα να παθετε?

Ταχυδρόμος! είπε...

Η αλήθεια είναι πως όσα λες είναι αλήθεια..

NdN είπε...

Καλημέρα και πάλι,


Υπάρχει και κάτι που ξεχασα να αναφέρω στο προηγούμενο σχόλιο μου. Λες ότι είσαι με τους εργαζόμενους. Και από την άλλη θαυμάζεις τις τιμές στην Ryanair. Λοιπόν άκου να σου πω πως βγαίνουν αυτές οι τιμές. Οι αεροσυνοδοί έχουν 14 μέρες το χρόνο άδεια. Επαναλαμβάνω 14 μέρες. Είναι υποχρεωμένες να καθαρίζουν αυτές το αεροπλάνο, δεν έχουν χρόνο μεταξύ των πτησεων γιατί η εταιρία κλείνει το μιρκοτερο δυνατό slot για να μην έχει leisure time το αεροπλάνο και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 2ο δρομολόγιο σύντομα. Στις πρωινές πτήσεις της εταιρίας δεν χορηγείται ξενοδοχείο αεροδρομίου στις αεροσυνοδούς, ούτε και travel expenses από και προς το αεροδρόμιο και πολλά άλλα που δεν τα θυμάμαι.

Η εταιρία, είτε λέγεται ΟΑ, είτε easyjet είτε Ryanair, θα βγάλει τα κέρδη που θέλει, να είσαι σίγουρος γι αυτό. Το ζήτημα είναι αν εσύ θα ήθελες να εργάζεσαι εκεί.

Και όχι δεν ταξιδεύω με ryanair εκτός από μία φορά που πήγα Δουβλίνο γιατί ήταν τσάμπα. Οταν λέω τσάμπα εννοώ μόνο οι φόροι. Συγγνώμη, αλλά και η ΟΑ αν μου έδινε εισητήριο για Ελλάδα τσάμπα, θα πήγαινα.

Επιμένω, το σκεπτικό σου είναι λάθος. Θεωρείς εχθρούς εργαζόμενους που βράζεται και βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Αντί να τα βάζεις με τις διοικήσεις που βγάζουν δις ευρώ τα βάζει με τους εργαζόμενους που βγάζουν 1500 επειδή βγάζουν περισσότερα από σένα. Δική μου γνώμη είναι ότι κάνεις λάθος.

Επαναλαμβάνω και πάλι όμως ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι πρέπει να φύγουν, αλλά άλλο αυτό που ΄λέω εγώ, άλλο αυτό που λες εσύ.

Την καλημέρα μου!

fpboy είπε...

Aπαντάω ξεχωριστά στον καθέναν για να μην χάσουμε την μπάλα.

kitsosmitsos - Αιχμηρός ε ?
Συμφωνώ. Είμαι σκληρός σε αυτές τις φάσεις.

fpboy είπε...

ndn - Έχεις δίκιο οτι δεν έχω ψάξει αρκετά το πως διαμορφώνονται οι τιμές των εισητηρίων.
Πως μπορούνε οι πελάτες όμως οι πελάτες να διαμορφώσουν τις τιμές,
όταν κάποιος είναι μονοπώλιο ?
Νομίζω οτι αυτό έχει σχέση με ανοιχτές κοινωνίες που έχεις
τουλάχιστον 2 επιλογές.

για τους ''εργαζόμενους''.
Κοίτα φίλε, αυτή την στιγμή
στην Ελλάδα μιλάμε για 2 διαφορετικούς κόσμους, 2 διαφορετικές χώρες. Δεν μιλάμε για ''ανθρώπους που αμοίβονται περισσότερο''. Οι ώρες εργασίας και τα χρήματα είναι λες και είμαστε σε άλλο πλανήτη.
Είναι μεγάλο το χάσμα, δεν γεφυρώνεται με καλές διαθέσεις.
Σίγουρα είσαι πιο ουδέτερος και αντικειμένικος απο εμένα, πιο υγιής θα έλεγα.
Αλλά εδώ είναι η κατάσταση είναι άρρωστη και αρρωσταίνουμε και εμείς.
Δεν γίνονται ''απολύσεις'' στην Ολυμπιακή, μιλάμε για μια χρεωκοπημένη εταιρεία ΤΣΑΤΣΩΝ και ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ που η κυβέρνηση ΠΑΡΑΝΟΜΑ κρατάει ζωντανή.

Σε ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου.

fpboy είπε...

sofia - Είναι απαράδεκτοι με φασιστική νοοτροπία.

fpboy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
fpboy είπε...

ndn - Σέβομαι την άποψη σου αλλά λυπάμαι δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι , εργαζόμενοι.
Και ειδικά σε Ολυμπιακή, Δεκο και κάτι λαμογιοθέσεις όπως Υπουργείο Πολιτισμού, κάτι Ένωση Τραπεζων.
2 διαφορετικοί κόσμοι φίλε μου.
2 διαφορετικοί κόσμοι.

Adamantia είπε...

Aν νομιζεις οτι ειμαι υπαλληλος της ΟΑ κανεις λαθος καμμια σχεση δεν εχω.
Τελικα,μπραβο,πολυ ετοιμος να δεχθεις την αλλη αποψη ησουνα!!

fpboy είπε...

Nαι, μάλλον δεν ήμουν.
Σόρυ.Κακή στιγμή.

zouri1 είπε...

βριζω χρονια ολο το καθεστως της Ολυμπιακης.Το μεγαλυτερο προβλημα της ηταν οι εργαζομενοι,που σου φαιροντουσαν σαν σκουπιδι.Απο αυτους πρωτοξεκινησε η απαξιωση της εταιρειας τους.Εξαιρουνται οι πιλοτοι,που ηταν οι καλυτεροι,γιατι στο παρελθον ηταν ολοι απο την Πολεμικη Αεροπορια.

kikop80 είπε...

Γειά σου και πάλι fp!!!
Καλώς σε βρίσκω και πάλι!
θα πώ πως και 'συ έχεις δίκιο και οι λοιποί φίλοι που σχολίασαν!
Απλά εγώ θα περιγράψω την εικόνα της ολυμπιακής που θα ήθελα!
Εργαζόμενοι καλά αμοιβόμενοι (όπως και στο υπόλοιπο δημόσιο αλλά και ιδ. υπάλληλοι).
Έλεγχος αποδοτικότητας, αν τον παίζεις ενώ τα παίρνεις χοντρά, πάνε σε άλλη ειδικότητα (πχ να καθαρίζεις υπονόμους και χέστρες)
Όχι ρουσφέτι και φόρτωμα με υπεράριθμους υπαλλήλους.
Κρατική επιχείρηση κερδοφόρα με έσοδα τέτοια που να ξεκουράζουν τους χαμηλομισθους φορολογούμενους!
Αλλά φυσικά είμαι ένας ονειροπόλος, αφού ποτέ δεν θα αφήσουν καμία κρατική επιχείρηση να γίνει κερδοφόρα! Δεν τους νοιάζει καθόλου και από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ανεξάρτητες αρχές δεν ενοχλούνται στο παραμικρό!
Τι τα' πα τώρα όλα αυτά?
Έπεσα σε μελαγχολία!
:(

Πρέπει να ξεκουνηθούμε από τις καρέκλες μας!

fpboy είπε...

zouri - Nαι και εγώ έχω ακούσει τα καλύτερα για τους πιλότους της Ο.Α !

fpboy είπε...

kikop80 - Η μόνη λύση είναι
α. Άμεση κατάργηση της μονιμότητας για τους νέους δημοσίους.
β. μισθοί κοντά στον ιδιωτικό τομέα (όχι απο εκδίκηση, αλλά για να ξυπνήσουν και να βοηθήσουν)
γ. Αξιολόγηση κάθε Δεκο ανα χρόνο.
Όποια είναι ζημιογόνα αλλαγές, μεταθέσεις, μετατάξεις, περικοπές.

Κάθε τμήμα Δεκο και μια εταιρία με διαφορετικό Α.Φ.Μ και έναν ιδιωτικό μάνατζερ που θα κόβει κώλους γιατί θα παίζεται το κεφάλι του, όταν οι δημόσιοι την κοπανάνε στις 11, πάνε στο σούπερ-μάρκετ, πάνε τα ψώνια στο σπίτι και μετά γυρνάνε στις 1 για να φύγουν στις 2 να πάνε σπίτι.....

fpboy είπε...

Είναι φοβερό οι μόνες βιώσιμες και ΝΟΜΙΜΕΣ (σύμφωνα με την Ευρωπαικη Ένωση) λύσεις να είναι αυτές που πριν 10 χρόνια όταν ''τόλμαγαν'' να τις πούνε ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος , τους λέγαμε φασίστες και καπιταλιστές.
Και τελικά οι φασίστες και οι καπιταλιστές είναι αυτοί που έχουν μπει μέσα στο σύστημα, έχουνε στήσει το φαγοπότι τους, έχουν κλειδώσει την πόρτα και έχουν πετάξει το κλειδι και ό κόσμος απέξω ''πεινάει''.
Πως μου φαίνεται που αυτοί οι 2 σκληροί νεοφιλελεύθεροι δικαιώνονται ?
Κάτι κάναμε πολύ λάθος....
Και η Αριστερά συνεχίζει να το κάνει μιλώντας για ''ξεπούλημα'' και ''αγώνες των εργαζομένων''.
Κρίμα.
Και εγώ μικρός νόμιζα οτι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ίδιοι, ίσοι και μπλα,μπλα,μπλα.
Η άληθεια είναι όμως στην ''Φάρμα των ζώων''.
Όταν αύριο η μητέρα μου απο το Τεβε πάρει 650 ευρώ σύνταξη ο δημόσιος Πασοκος καμεραμαν της Ερτ θα πάρει 2.200.
Και η γαλάζια γκομενίτσα που δουλεύει στον Αθήνα9.84 τα πέρνει απο τώρα στα 25 της και δεν κάνει τίποτα!!!! Κάθεται όλη μέρα.
Οπότε.....

squarelogic είπε...

"το ζητουμενο για ολους ειναι οι καλυτεροι μισθοι κι αν οι ανθρωποι της ΟΑ το καταφεραν μεσω των συνδικαλιστικων τους φορεων πρεπει να ειναι παραδειγμα οχι κατακριτεοι"

Ένσταση:
τους μισθούς τους πήρανε γιατί ήταν ενας εκ των πιο δημοφιλών προορισμών των 'δικών τους παιδιών",και τα "δικά τους παιδιά" τα προσέχουν,και γιατί τα τεράστια ελλείμματα τα πληρώσαμε όλοι μας επανειλημενα(τουλάχιστον 3-4 φορές απ'όσο θυμαμαι).

Για μένα δεν είναι θεμα μονο το οτι παίρνανε υπέρογκους μισθούς.
Είναι κυρίως οτι ενω περνανε αυτούς τους μισθούς,ήταν τον μισό χρόνο με αναρρωτικές άδειες,ακόμα και τωρα που η εταιρεία ήταν στην εντατική.
Και η εγγύηση οτι δεν θα μείνει χωρίς δουλειά ούτε ένας,οσο κηφήνας κι αν είναι,είναι εξοχως προκλητική,ειδικά για όσους εργάζονται σε μικρες ιδιωτικες επιχειρήσεις,με την εργασιακη ανασφαλεια που κατι τετοιο συνεπαγεται.

Foititakos είπε...

Fpboy, όπως σου είπε και ο ndn είναι λάθος ο συλλογισμός σου. Δεν γίνεται να τα βάζεις με τους υπαλλήλους είτε δεν δουλεύουν σωστά είτε όχι. Οι διοικήσεις και το κράτος φταίνε. Είναι σα να τα βάζεις με ένα παιδί επειδή οι γονείς του το μεγαλώνουν άσχημα. Μην τους κρίνεις από το πως θα φερόσουν εσύ στη θέση τους. Δεν λέω να τους αφήνουμε να κάνουν ό,τι θέλουν, να υπάρχει έλεγχος, αυστηρός και η μονιμότητα να μην είναι δεδομένη, όχι όμως να καταργηθεί.