Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

''Nα μην γίνουμε Ιράν !'' και οι αποζημιώσεις των Γερμανών

Δεν φοβάμαι ούτε την κρίση,
ούτε τα οικονομικά μέτρα,
ούτε τα Φ.Π.Α, ούτε την ακριβότερη βενζίνη.
Το μόνο που φοβάμαι είναι η εσωστρέφεια,
ο φανατισμός εναντίον όλων,
να απομονωθούμε από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Ευρωπαίοι έχουν απόλυτο δίκιο.
''Είμαστε Εθνικιστές , αρχαιολάτρες και νομίζουμε πως όλα τα κάνουμε τέλεια''γράφει το Γερμανικό Focus.
Θεωρούμε ιερά τα αρχαία αγάλματα όπως οι Ισλαμιστές το Κοράνι και τον Μωάμεθ.
Γαμώ όλα τα αρχαία αγάλματα !
Μερικοί Ελληναράδες του Ίντερνετ , γράφανε ''να μπουκατάρουμε τα Γερμανικά προϊόντα'', ακριβώς ότι κάνανε οι φανατικοί Μουσουλμάνοι με την Δανία για τα σκίτσα !

Άλλοι λένε να ζητήσουμε αποζημιώσεις από τους Γερμανούς !
Κουφά πράγματα ! Εγώ μιας και ο παππούς μου βασανίστηκε και οδηγήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Γερμανία (Άουσβιτς).
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ για κάτι τέτοιο.
Ότι έγινε στον πόλεμο, έμεινε στον πόλεμο και ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ να αντισταθούμε στον Γερμανικό Ναζισμό ! Κανείς στην οικογένεια μου δεν είχε σκεφτεί καν κάτι τέτοιο
και τέτοια λεφτά ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ !


Επίσης, όποιος τα ζητάει αυτά, θα πρέπει να ξέρει πως υπάρχουν και χιλιάδες Σλάβοι που εκδιώχθηκαν από την Μακεδονία και Αλβανοί στην Ήπειρο που μπορούν να ζητήσουν και αυτοί αποζημιώσεις.
Αλλά αυτά δεν τα λένε στα συντηρητικά blog που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα.
Δεν είμαστε μόνο εμείς οι εξυπνάκηδες και τα ''θύματα''. Είμαστε και θύτες.

Επίσης, λέω εγώ μια μπούρδα, μήπως να ζητήσουν και οι Μικρασιάτες αποζημιώσεις από το Ελληνικό κράτος που κάνανε οι Έλληνες Εθνικιστές ντου στην Τουρκία να εξαφανίσουν ολόκληρο το Οθωμανικό κράτος ;
Βγάζει πουθενά ηθικά η οικονομικά όλη αυτή η μπούρδα με τις αποζημιώσεις ;

Γενικά , αυτή η πουστιά που έχουν οι Έλληνες, που η σκέψη τους είναι ''πως θα βγάλουμε λεφτά χωρίς να δουλέψουμε'' πρέπει να τελειώσει !

Με τους Ευρωπαίους είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, είναι υπέροχο αυτό που έχουμε καταφέρει μετά τον Β' Παγκόσμιο και πρέπει να το διατηρήσουμε και να το επεκτείνουμε !

Καλά να περνάτε.

11 σχόλια:

kikop80 είπε...

Άλλο να τις ζητήσουμε τώρα και άλλο πως χρωστάγανε και έπρεπε να μας είχαν δώσει αποζημιωσεις!

Το ότι η όποια οικονομία της τότε Ελλάδας καταστάφηκε ολοσχερώς επειδή έτσι του 'ρθε κάποιου με περίεργο μουστάκι σημαίνει πως δεν πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του?

Και δε μιλάω για τις δολοφονίες, έτσι?

Δε μιλάμε να εξαγοράζεις την προσφορά σου με θέση, σύνταξη κλπ, αλλά τα δίκαιά σου!
Του παππού μου το σπίτι που κάψανε μπροστά στα μάτια του πατέρα μου και των άλλων παιδιών οι γερμανοί, ποιός το πλήρωσε? Γιατί να καεί???
Κανείς!
Χάθηκε το σπίτι και πεθάναν στην ψάθα και στο νοίκι οι γέροι...
Και όταν του φερανε χαρτιά να υπογράψει για να πάρει σύνταξη αντιστασιακού, τα εσκισε!!!!!
Ενώ άλλοι εξαγόρασαν την "προσφορα" τους και πήραν συνταξούλα...

Δε ζητάμε λοιπόν τίποτα,
αλλά το σίγουρο είναι πως οι γερμανοί τη συγκεκριμένοι περίοδο έκαναν πολύ χειρότερα στην ευρώπη απ' ότι εμείς με το μικρό μας (αναλογικά) χρέος!

Τώρα πια ειναι το λιγότερο γελοίο να ξεθάβουμε το θέμα αποζημιώσεων, όταν εμείς οι ίδιοι το θάψαμε. Ιδίως όταν μεταχειρίζονται οι πολιτικοί το θέμα για εσωτερική δημαγωγία!

Η σωστή αντιμετώπιση θα ήταν να αναφερθούν στις κυβερνήσεις απατεώνων και όχι να γενικεύουν σε έναν ολόκληρο λαό! Αυτό είναι όντως προσβλητικό!!

Φυσικά ένα τέτοιο περιοδικό με τέτοιο άρθρο έχει συγκεκριμένο στόχο και πολιτική, να βλέπουμε και αυτή την πλευρά!

Ούτε μποικοτάζ, ούτε αρχαιοελληνικές λαλακίες ούτε τίποτα!

Hfaistiwnas είπε...

Πραγματικά η Ε.Ε. είναι η σημαντικότερη κίνηση που έγινε μετά τον πόλεμο, μέσα σε αυτή θα βρούμε τον τρόπο και θα αλλάξουμε τα πράγματα..

yannidakis είπε...

πολλοι θα βρουνε πολυ προκλητικο το κειμενο σου, αλλα δε μπορω να σου κρυψω πως συμφωνω απολυτα. Κυριως με το πως αρχιζεις και το πως τελειωνεις.
Η Ελλαδα ειναι Ευρωπη οσο η Ευρωπη αποτελειται απο 26 μελη εκτος απο την Ελλαδα :[

mahler76 είπε...

καλά τα λές. Όσο για τις αποζημιώσεις, εμένα τόσοι συγγενείς μου πήραν από τους Γερμανούς. Τα χρήματα μας τα έδωσαν εμείς κατά το σύνηθες τα φάγαμε μάλλον.

Αθανασία είπε...

Γειάσου Fp..ε,έχεις συγγενή που έχει πεθάνει,σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως??...ωωωωωωωωωω!δε ξέρω τι να πώ...πραγματικά..ναί αλλά φίλε ντάξει,ωραία αυτά που λες κ τα ασπάζομαι,δεν έχεις άδικο δε λέω..αλλά δε πρέπει να δικαιωθούν κάπως κ αυτοί,οι άμοιροι οι άνθρωποι,που τους κατέφαξαν για το τίποτε,(τους περισσότερους),κ χωρίς να φταίνε σε κάτι έτσι γιανά ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις τους,κ τη δίψα τους για αίμα κ θάνατο,ο Χίτλερ κ οι Ναζί???...δε πρέπει να πάρουν κ αυτοί το αίμα,τους πίσω κάποτε?κ τα χιλιάδες παιδάκια που πέθαναν από τη πείνα,τότε ή επειδή τα σκώτοσαν οι Ναζί?ή που τους σκώτοσαν τους δικούς τους,γονείς,αδέλφια,παππούδες,γιαγιάδες...αυτοί οι άνθρωποι τι έφταιξαν γιανά πεθάνουν,έτσι?...κ κυρίως τα παιδάκια??...πρέπει κάποτε να δικαιωθούν κ αυτοί κάπως με κάποιο τρόπο...έτσι πιστέυω εγώ....βέβαια θα μου πείς με το να πάρουμε λίγα,λεφτά από τη Γερμανία τι θα γίνει...ε,κάτι είναι κ αυτό πώς...βέβαια οι νεκροί (60.000.000?)κάπου εκεί πρέπει να ναι διάβαζα παλιότερα,κάπου σ ένα έντυπο...)δε γυρίζουν πίσω..αλλά θα υσηχάσουν οι ψυχές τους,εκεί που είναι τώρα κάπως....αυτοί μας χάρισαν την ελευθερία μας δεν είναι λίγο αυτό....χαιρετώ....

Αθανασία είπε...

τους κατέσφαξαν σόρρυ τυπογραφικό λάθος...

KitsosMitsos είπε...

Αποπροσανατολισμός είναι στη μέση. Να ξεχάσουμε τα εσωτερικά μας και να συσπειρωθούμε απέναντι στους κοινούς εχθρούς.

Σοφία είπε...

Κι εγώ σύμφωνώ με όσα λες! Μάλιστα τον παραλληλισμό με τους Δανούς, τους μουσουλμάνους και τον Μωάμεθ τον είχα κάνει κι εγώ - και είχα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

fpboy είπε...

kikop80 - οκ !

ηfaistiwnas - Και πρέπει να την σεβόμαστε !

yannidiakis - Tίποτα πιο προκλητικό απο κάτι γραγικές εφημερίδες τύπου ''Ελεύθερος Τύπος'' κ.τ.λ

mahler76 - Eνδιαφέρον αυτό !

kitsosmitsos - Aλλά ποιός είναι ο εχθρός ; Για μένα ο εχθρός είναι εντός !

Αθανασία - Έχει τελειώσει το θέμα με τους Ναζί και οι Γερμανοί είναι συνεργάτες μας και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ φίλοι.


Σοφία - Ευτηχώς, τις τελευταίες μέρες σε έντυπα και blog, επικράτησαν απόψεις σαν τις δικές μας και όχι των ''φανατικών''.
Χαίρομαι που συμφωνούμε Σοφία.

aggelo είπε...

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ... ΤΙ ΦΟΤΟΣΟΠΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ..? ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΥΖΙΑ... ΑΙΣΧΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Μαλακίες λένε και υποστηρίζουν οι περισσότεροι. Η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη των λαών. Ένωση εθνών, ή λαών, ή ιδεολογιών.
Είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση που κατευθύνεται πρωτίστως - για την Επιτροπή λέω - ανοιχτά από εταιρείες πολυεθνικές και εξαγωγικά κονσόρσιουμ.
Ο ρομαντισμός έχει ψοφήσει χρόοοονια τώρα...
Κι όντως, ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσεις την κοινωνία που ζεις είναι να προτιμάς προϊόντα -όποτε είναι εφικτό αυτό- από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένα. Καμία σχέση με την μαλακία που είπες κι εσύ και μια άλλη κοπελιά, σαν και καλά τους μουσουλμάνους στη Δανία.