Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

greece 2007

Είμαι ακόμα μεθυσμένος από το μαγικό φως της ''Πόλης'' , τις μυρωδιές της , την θάλασσα που είναι παντού ....Μέχρι να ετοιμάσω καμιά φωτό και κανα βιντεάκι, επιστρέφω στην πραγματικότητα της Ελλάδας του 2007 και των ''Ελλήνων'' της κάνοντας την ανασκόπηση μου .
Λοιπόν, ποτέ δεν πίστευα πως αντί να κάνουμε βήματα μπρος θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω .... Όλη (σχεδόν!) η χώρα έχει ερωτευτεί παράφορα τον Καραμανλή , οι Βορειοελλαδίτες τον Ψωμιάδη, άλλοι τον Χριστόδουλο , κ.τ.λ . Οι Έλληνες αντί να φτιάξουν καμιά οργάνωση να κυνηγάνε τα τραστ και τις απολύσεις των πολυεθνικών , το ρίχνουν στον χαβαλέ, τον Λαζόπουλο και το σεξοκουτσομπολιό .... Και τους φταίνε και οι Τούρκοι η οι Σκοπιανοί ,αντί να τους φταίνε οι χιλιάδες διορισμοί της Ν.Δ στο δημόσιο , τα σκάνδαλα μεταξύ κράτους και Εκκλησίας και οι εταιρείες των τσάτσων όπως ο ΟΣΕ και η Ολυμπιακή .
Το μόνο που θυμούνται να κάνουνε είναι να διαδηλώνουν για να μην αλλάξει τίποτα !!!!
Όλο το 2007 ζήσαμε κάτι απίστευτες -προκλητικές πορείες συνανθρώπων μας για διάφορους γελοίους λόγους . Είδαμε 20χρονους φοιτητές να διαδηλώνουν εναντίον άλλων νέων που είναι σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια και να ζητάνε να μην αλλάξει το υπέροχο σύστημα παιδείας . Είδαμε τους οπαδούς του μπάοκ να διαδηλώνουν για να τους χαριστούν (για άλλη μια φορά !!!!) τα χρέη της ομάδας τους ! Είδαμε τους κατοίκους της Αγ.Παρασκευής να μην θέλουν το Μετρό ( το Μετρό είναι κακό και φέρνει υποβάθμιση άραγε στο μυαλό τους ? ) , όπως και τα γερόντια του Παπάγου παλιότερα !
Εγώ από πιτσιρικάς , άλλη Ελλάδα ονειρευόμουν . Μια χώρα με λιγότερο δημόσιο , μια χώρα που επιτέλους θα διαχωριστεί η Εκκλησία απο το κράτος , μια χώρα φιλικότερη για τους μετανάστες , τους ομοφυλόφιλους, τους συνταξιούχους κ.τ.λ . Αντίθετα , όλοι γυρνάνε στις ''παραδόσεις'' ,την θρησκεία , την ασφάλεια του να είσαι τσάτσος-γρανάζι του κράτους,
καλά για τα σεξουαλικά κόμπλεξ των ανθρώπων γύρω μου , από που να αρχίσω και που να τελειώσω .....
Μόνη ελπίδα οι μικρόκοσμοι που ξεπηδούν απο εδώ κι απο εκεί , στο ίντερνετ , στις τέχνες , στα ρακομελάδικα , άνθρωποι που θέλουν να γνωρίσουν και να γνωριστούν , να μοιράσουν και να μοιραστούν και όχι να καβαλήσουν τον άλλο με κάθε τρόπο και να επιδειχτουν.....
Πάμε να παλέψουμε για νίκες μικρές , όπως για ανοιχτές παραλίες , ανοιχτό μετρό το βράδακι , κανένα ποδηλατόδρομο , κανένα πεζόδρομο, να φυτευτεί κανά δεντράκι , μικροπράγματα δηλαδη , αλλά έλα που καρκίνος του συντηρητισμού είναι μεγάλος και αν πάμε για κάτι μεγαλύτερο θα φάμε τα μούτρα μας ..... Αφου οι πρώτοι που θα έχουμε απέναντί μας θα είναι οι ''συνάνθρωποι'' μας .....

5 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Καλημέρα! Μ' αρέσει που βλέπεις τα πράγματα στην διάσταση αυτή, στην οποία φταίμε εμείς και οι συνάνθρωποί μας, και όχι μια άγνωστη κακιά δύναμη που θέλει το κακό μας. Έχεις πολύ δίκιο.

Ο λαός λέει φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι. Ίσως με μικρές μικρές νίκες και αλλαγές καταφέρουμε και αλλάξει η κατάσταση...

Χρόνια πολλά!

mamma είπε...

Καλημέρα.
Γυριιιίιισατεεεεεέ;

Και δεν πρόλαβες να πατήσεις το πόδι σου στο Ελλάντα και φόρτωσες;
Τσάμπα τα έξοδα βρε καμάρι μου που έκανες στην Πόλη.

Δώσε φωτό, βίντεο αλλά κυρίως δώσε ιστορίες, μικρές ιστορίες που έζησες εκεί να πάρουμε κι εμείς λίγη γεύση...

Σε φιλώ γλυκά και περιμένω αρωματισμένα νέα με μπαχάρια Ανατολής.

Roadartist είπε...

Καλημέρα .. κρατώ το "πάμε για νεες μικρες νικες" .... συμφωνω!! Πάμε! Ολα θα πανε καλυτερα οκ!! Τα φιλιά μου :) Τις καλυτερες ευχές μου για το νεο ετος!

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε..ετσι ειναι..
ειναι για πολλα αισιχτιρια η φαση
ευχομαι με το καλο να μας ερθει το 2008..

fpboy είπε...

γκρινιάρης - Καλημέρa γκρινιάρη! Χρόνια πολλά και πάλι ! Ναι, ρε φίλε,δεν θέλω να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους μια ζωή ! Να'σαι καλά !
μάμα - Μην ανυσηχείς κορίτσαρέ , έχουμε τρελό υλικο !

roadartist - Επίσης, επίσης !

L78- Καλή χρονιά και να είμαστε καλά !