Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Η αβασταχτή σκληρότητα των Χριστουγέννων...

Τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ ειλικρινής εποχή.
Και αυτό μπορεί να είναι πολύ σκληρό αν είσαι στην ''απ'έξω''.
Αν ήταν γυναίκα , τα Χριστούγεννα θα ήταν μια κουκλάρα. Αλλά σκύλα!
Τα Χριστούγεννα (όπως και το Πάσχα και ο Αύγουστος) θα δεις αν είσαι σε καλή φάση.
Εσένα που θα σε βρούνε ?
Είσαι ικανοποιημένος από την δουλειά σου ?
Έχεις δουλειά ? Έχεις την υγεία σου ? Θα δουλεύεις σαν σκυλί η θα γλεντάς σαν πρίγκιπας?
Είσαι από αυτούς που αράζουνε στα καφέ και χα-χα-χα-χού-χου-χου η από αυτούς που πονάνε τα πόδια τους από την δουλειά ?
Είσαι απ αυτούς που η ζωή τους είναι μια κινητή γιορτή , η από αυτούς που την παλεύουν -δεν την παλεύουν ?
Είσαι από αυτούς που δεν προλαβαίνουν να δουν όλους τους φίλους τους η από τους μοναχικούς που κάθονται μπροστά στην τηλεόραση ?
Εγώ είμαι από αυτούς που έχουν την ανάγκη να φεύγουν.
Είμαι απο αυτούς τους ανασφαλείς τριαντάρηδες που έχουν συνέχεια μια έννοια στο μυαλό να τους ταλαιπωρεί , μια φοβία να τους κυνηγάει όταν πέφτουνε για ύπνο.
Είμαι από αυτούς που κάνουν οικονομία για μήνες για να πάνε ένα ταξίδι στο εξωτερικό και να ''αγοράσουν'' όμορφες και (κυρίως!) , ξένοιαστες στιγμές μακριά από τον ''πόνο των πραγμάτων'' , ενώ η καθημερινότητα τους είναι πολύ απλή.
Που με βρήκανε οι τελευταίες γιορτές άραγε ?
Το 2004-05 οι γιορτές με βρήκανε σε ένα γαμάτο ταξίδια για 10 μέρες σε Βερολίνο και Λονδίνο με την καλή μου . Πρωτοχρονιά στον Τάμεση , ωραίες στιγμές .
Το 2005-06 οι γιορτές ήταν σκληρές μαζί μου . Η φωτογραφική εταιρεία που δούλευα με ''έστειλε '' 27 Δεκέμβρη ! Μεγάλο σοκ . Δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την στεναχώρια .
Ακόμα σκέφτομαι πόσο φρίκαρα και νιώθω το στομάχι μου να ανακατεύεται.
Το 2006-07 οι γιορτές ήτανε δουλειά και τίποτε άλλο. Πολύ δουλειά για μένα και πολλά χρήματα για άλλους.
Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα! Έχω αρκετές μέρες ελεύθερες και θα πάμε με την ''καρδούλα'' μου μια εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Όλα καλά .
Αλλά το μυαλό μου τρέχει σε όσους είναι ''στο πακέτο''.
Έχω πολλά παραδείγματα γύρω μου , ανθρώπων που η ζωή τους , απέχει πολύ από το να είναι εύκολη.
Ίσως είναι η ιδανική ώρα να κοιτάξουν με ειλικρίνεια στον καθρέφτη και να υποσχεθούν στον εαυτό τους οι επόμενες γιορτές να τους βρούνε σε ένα καλύτερο μέρος , σε μια καλύτερη δουλειά , σε μια ομορφότερη σχέση.
Εσένα , που θα σε βρούνε οι γιορτές ?
Σε τι φάση είσαι ?
Πες μου την αλήθεια....Η μην πεις τίποτα.....

12 σχόλια:

FuSmOKer είπε...

Φίλε μου εμένα δεν ξέρω που θα με βρούν τα Xmas γιατί εδώ δεν ξέρω που θα με βρει το προσεχές Σ/Κ :)

Θα ήθελα όμως να είμαι Αγγλία και να αλλάξω χρόνο σε κάνα τρελλό festival σαν τα καλά τα χρόνια :)

Επειδή όμως χλωμά τα βλέπω όλα, ειδικά τώρα που παίζουν μερικά χοντρά ζόρια, και επειδή δεν με κόβω να κάνω κάτι special και με κόβω να δουλεύω, απλά λέω να είμαι οπουδήποτε αρκεί να υπάρχουν γύρω μου άνθρωποι που γουστάρω και χαμογελούν και όσοι σπάζομαι μαζί τους να την πουλέψουν χιλιόμετρα μακρυά.

Μία η άλλη τα Xmas δεν τα βλέπω τόσο ως χρονική περίοδο και γιορτή αλλά ως feeling.
Καλά ως feeling πολλά βλέπω :)

Ψιτ!
Take care :)

Ανώνυμος είπε...

Χριστούγεννα ε?μμμμ...Επιτέλους σπίτι...!!! Και εννοώ την όλη φάση των γιορτών, παρέα με φίλους, οικογένεια, ανθρώπους που γουστάρεις να περάσεις μαζί τους τον ελεύθερο χρόνο σου.. Και επιτέλους μετά από χρόνια, θα'ναι τα πρώτα Χριστούγεννα που θα έχω πολύυυυ χρόνο για να κάνω ό,τι θέλω... Πέρσι τέτοια εποχή μαζί τρώγαμε το πακετάκι, να έρχεται ο κάθε ?@#?@#$!! παραμονές γιορτών και να σε πρήζει με την κάθε μαλακία που του έρχεται στο κεφάλι και το μόνο που σκέφτεσαι είναι πότε επιτέλους θα γυρίσεις σπίτι ν'αράξεις κι αν καταφέρεις κι έχεις κουράγιο να βγείς καμιά βόλτα κι εσύ σαν άνθρωπος...Κι αυτά τα χριστουγεννιάτικα κλασικά τραγούδια να παίζουν 8 ώρες, ξανά και ξανά, τα ίδια και τα ίδια και να παρακαλάς να ακούσεις κάτι άλλο... οτιδήποτε... Αλλά φέτος είναι μια καινούργια χρονιά, που ξεκίνησε καλύτερα και ελπίζω να κλείσει το ίδιο όμορφα...!!! Για όλους μας! Cu soon!!!

mamma είπε...

Τα τελευταία 5 χρόνια ήμουν αλλού από κει που ήθελα να είμαι και με άλλους από αυτόν που ήθελα να είμαι. Ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια ήμουν εντελώς αλλού λόγω κατάθλιψης.
Επιτέλους φέτος θα είμαι παρούσα.

Θα χαρώ και τον μικρό που καταλαβαίνει πλέον και λαχταράει το δέντρο και τον Αγ. Βασίλη και τα κάλαντα και το όλο σκηνικό.
Αυτό και μόνο τα κάνει τα πιο καλά Χριστούγεννα των τελευταίων χρόνων.

island είπε...

Φέτος φίλε έτσι όπως πάνε τα πράγματα μπορεί να δουλεύω και ανήμερα.Δεν λέω επιλογή μου είναι απλάεν μέρη δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς.Μόνος μου είμαι αυτήν την περίοδο και λέω να κάνω πράγματα που δεν έχω ξανακάνει άλλες χρονιές(όταν δεν δουλεύω φυσικά).Λέω να πάρω το αμάξι και να ανέβω την εθνική και όπου κουραστώ να μείνω σε ένα ξενοδοχείο και πάλι το ίδιο την επόμενη μέρα.Θα δούμε ποιά θα είναι τα "τινάγματα του μέσα βίου έξω".
Καλά να περάσεις εσύ και να προσέχεις τον εαυτό σου και την κοπέλα σου.

fpboy είπε...

fusmoker - Φίλε και το να είσαι με ανθρώπους που γουστάρεις , special είναι !!! Να προσέχεις τα ζόρια σου φίλος .Πως λέει ''όλα είναι δρόμος '' ? θα το κάνουμε ''όλα είναι feeling '' . Τα λέμε..

ven - έλα ρε βένις ! όντως τα περσινά είναι αξέχαστα .Τα καλύτερα έρχονται μόλις γυρίσεις Άθενς να περάσουμε σούπερ .

mamma - Μπράβο ρε μάμα. Χαίρομαι να ακούω αισιόδοξα λόγια .

island - θενκς island ! Ωραία είναι να κάνεις διαδρομές με το αυτοκίνητο ...πάρε και μια φωτογραφική να σου κάνει παρέα ... εγώ έστι την πάλευα ...δουλευταράς μας βγήκες και εσυ !

zero είπε...

Αστα να πανε.
Μην ρωτας.

snikolas είπε...

Και τα όμορφα έχω ζήσει και άσχημα έχω ζήσει. Η ζωή φίλε είναι απρόβλεπτη. Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον.

So_Far είπε...

Λοιπόν, αυτές οι γιορτές θα είναι διαφορετικές. Μετά από 14 χρόνια γάμου έχω χωρίσει - δεν μου στοίχισε καθόλου - αλλά δεν παύω να είμαι μόνη μου.
Ο γιος μου θα είνα στην Αγγλία και εγώ νιώθοντας για πρώτη φορά ανάλαφρα γιατί δεν θα είμαι υποχρεωμένη να προσποιηθώ, θα βρίσκομαι στο Τορίνο και θα δουλεύω για μια εκκρεμότητα που έχω αφήσει από τον Αύγουστο.
Μέσα στη μοναξιά μου όμως νιώθω ευτυχισμένη γιατί ακριβώς δεν θα είμαι υποχρεωμένη να προσποιηθώ την χαρούμενη. Νομίζω ότι τα είπα όλα .

vasikos metoxos είπε...

ΦΠ μου φαίνεσαι έτοιμος. Keep me posted.

BM

fpboy είπε...

snikolas - ω,ναι φίλε , είναι απίστευτά απρόβλεπτη !Και μπορεί να είναι ''ζούπερ'' να έχεις περάσει καλά , αλλά είναι και πολύ χρήσιμο να έχεις περάσει κι άσχημα ...
so far ... Στο Τορίνο λοιπόν ,στο Τορίνο .Πιες έναν καπουτσίνο για μένα ...Ωραία θα είναι ...
v-m - Με μπέρδεψες φίλε Βασικε Μέτοχε ! Γιατι πράγμα είμαι ''έτοιμος'' ?

vasikos metoxos είπε...

Για πραγματική δραπέτευση φυσικά. Χριστούγεννα, Πόλη , μακριά από καθημερινές αγχωτικές ταλαιπωρίες. Σου χρειάζεται λίγο "Λέντας" ΦΠ. Αυτό λέω. Μερικά Χριστούγεννα πριν ο τύπος από τη λαική είχε στολίσει ένα δένδρο που είχε φυτρώσει κάτω από το καναρίνι της ταβέρνας. Του είχε φτιάξει και φάτνη...

fpboy είπε...

Πολύ ''Λέντας'' μου χρειάζεται...πολύ ''Λέντας''...
Σωστός !