Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Ιστορίες απο την Mae La.....



Τον Λ. τον γνώρισα μαζί πριν μερικά χρόνια σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα μιας Μ.Κ.Ο ( λαμόγια του κερατά !) στο Ανατολικό Ζαγόρι. Για 15 μέρες κάναμε πολύ παρέα σε ένα ερημοχώρι που το λέγανε Γρεβενίτη και τρώγαμε γελώντας τις μαλακίες που μας δίνανε από την Μ.Κ.Ο για να καβατσώσουν φράγκα από το πρόγραμμα . Τα χρόνια πέρασαν , ο Λ. τελείωσε τις σπουδές Ιατρικής στην Ουγγαρία και μετά από το ''αγροτικό'' έψαχνε να την κάνει ξανά απο το γκρις . Βρήκε ένα πρόγραμμα με μια οργάνωση που ζητούσε γιατρό για ένα στρατόπεδο υποδοχής προσφύγων που λέγεται Mae La και έτρεξε για ανθρωπιστικές περιπέτειες......
To Mae La βρίσκεται στην Βόρεια Ταυλάνδη (και εδώ τελειώνει το γκλάμουρ!) στην επαρχία Mae Sot , στα σύνορα με την Βιρμανία. Στο Mae La ζούνε περίπου 50.000 άνθρωποι , μερικοί μάλιστα μένουν εκεί πολλά χρόνια . Απο την μια η σκληρή χούντα της Βιρμανίας και από την άλλη η ήπια της Ταυλάνδης που δεν τους αναγνωρίζει , δεν τους βοηθάει , απλά επιτρέπει στις Μ.Κ.Ο να βοηθάνε τους κακομοίρηδες πρόσφυγες . No man's land και έτσι .
Οι περισσότεροι ανήκουν στην φυλή Κaren που η χούντα της Βιρμανίας τους έχει πηδήξει!
Έτσι απλά ! Όταν πήγε ο φίλος μου να δουλέψει εκεί , για όλο αυτόν τον κόσμο υπήρχανε 2 γιατροί ! Μετά ο ένας παραιτήθηκε , (τι πιο φυσιολογικό!) και ο Λ. έμεινε μόνος του ! Τον Ιούλιο μου έστειλε e-mail ότι έχει πέσει επιδημία χολέρας (83 suspected και 31 confirmed!!! ) και έμεινα κάγκελο !
Ο ''δικός μου'' όχι μόνο δεν παραιτήθηκε για να την κάνει για καμιά Φολέγανδρο να γουστάρει , αλλά κανόνισε να πάει και η κοπέλα του ( Ολλανδέζα γιατρίνα , o πιο γλυκός άνθρωπος στον κόσμο ) να δουλέψει εκεί για να είναι μαζί ! Εδώ καi μια βδομαδούλα ο δικός μου γύρισε Ελλάδα για μικρές διακοπές . ''Ρε μαλάκα , δεν είναι τίποτα η χολέρα μην ψαρώνεις !'' μου λέει για την όλη φάση ! Το άτομο δεν παίζεται ! Δεν περιγράφεται , αλλά γενικά δεν παίζεται ! Σε λίγες μέρες την ξανακάνει . Πάει να ζήσει και να φέρει πίσω κι άλλες ''ιστορίες'' από έναν ''άλλο'' κόσμο , με διαφορετικές προτεραιότητες , σχεδόν παράλληλο με τον δικό μας .
Καλό δρόμο φίλε . Να προσέχεις !
υ.γ- Η φωτογραφίας είναι του φίλου . Είναι το department του holera treatment . Τι να πεις...
υ.γ2- το site της τρελοοργάνωσης είναι http://www.amifrance.org/ .

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ksexases thn fash me to fidi...pes mas kai alla pes mas kai alla...bro

Ανώνυμος είπε...

προτιμώ το προηγούμενο ποστ!!!!

mamma είπε...

προτιμώ αυτό το ποστ!

fpboy είπε...

-Άνωνυμε , άστα να πάνε η φωτογραφία . Σα κοτέτσι.
-Μπρο , η ιστορία του Λ. με το φίδι αξίζει ολόκληρο ποστ!
-νκ - αχ,τι να πεις και για τον ''γλυκό Νοέμβρη'' ...
-mamma- Καλημέρα ''μάμα'' !

vasikos metoxos είπε...

Άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο. Αυτό είναι μαγκιά ΦΠ...