Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Pilates - Οτι καλύτερο για την μέση

Ξεκίνησα μαθήματα  pilates τον Δεκέμβρη.
Στην αρχή κουτούλαγα σαν σακί αλλά και ένιωθα πολύ άβολα,
μιας και 9 στις 10 φορές ήμουν ο μόνος άνδρας στην αίθουσα.
Τώρα μετά από 6 μήνες pilates μπορώ να πω ότι ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω για την ταλαιπωρημένη από τις φωτογραφήσεις μέση μου.
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ είχα πάει σε 3 διαφορετικούς ορθοπεδικούς κανένας δεν μου είχε πει για το πόσο καλό και το κυριότερο πόσο άμεσα αποτελέσματα,  έχουν οι pilates σε προβλήματα σαν το δικό μου. Πραγματικά, νομίζω ότι  οι ορθοπεδικοί, αλλά και γενικώς οι γιατροί,
χαμένοι μέσα στα δικά του προβλήματα και τις αλλαγές στην δουλειά τους, δεν πολυακούνε πια τι τους λες,  αλλά βάζουν μια κασέτα να παίζει του τύπου ''να προσέχεις τα βάρη, να κολυμπάς , να κάνεις κοιλιακούς, γεια σας'' και ουσιαστικά δίνουν για τα πάντα ένα αντιφλεγμονώδες η μια αντιβίωση.
Δηλαδή εγώ πονούσα 2 χρόνια από την ζωή μου καθημερινά και δεν βρέθηκε ένας από 3 διαφορετικούς γιατρούς να μου προτείνει τις pilates σαν πιθανή, δεν λέω την απόλυτη,  λύση.
Τέλος πάντως, αν ξέρετε κανέναν που να έχει μικροτραυματισμούς στην μέση, πείτε του να δοκιμάσει pilates. Σε μένα είχαν καλύτερο αποτέλεσμα και απο φυσιοθεραπείες.

2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Αλήθεια ε;
Θα το έχω υπόψη! :)

fpboy είπε...

Αχρείαστο ναναι Ηφαιστιωνα !