Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα στα 4

Ακολουθεί μπακαλοοικονoμική κοινωνιολογική πρόβλεψη του  κώλου :

 1 .Σε αυτή την νέα Ελλάδα το 25% ( η ''αντε γαμήσου εργατιά'' που λέει και ο Πανούσης ),
 θα περνάει σκατά, θα έχει πολύ λίγα, θα ζει με τον φόβο της πείνας και της αρρώστιας, θα δουλεύει αμέτρητες ώρες, θα δέχεται απειλές και εκβιασμούς απο τους εργοδότες,  θα έχει πολύ κακή εκπαίδευση και άθλια ιατρική περίθαλψη. Επιβίωση, βάσανα, καημοί.
Το ρίχνουμε στην τρελίτσα και στην καλή παρέα για να βγει.

2. Ένα άλλο 25%, (κυριώς συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα) θα φυτοζωεί με τα βασικά βλέποντας την ζωή μέσα από την τηλεόραση και θα παρακαλάει να πουλήσει το σπιτάκι στο κέντρο που δεν πουλιέται το άτιμο η να πιάσει το τζόκερ. Ας είναι καλά το εξοχικό στην Λούτσα και το καλό κλίμα της χώρας.

3. Ένα τρίτο 25% θα περνάει γαμάτα, με ωραία σπίτια, με εξοχικά, διακοπές σε διαφορετικά μέρη κάθε χρόνο,  και καλή ζωή, πραγματικά ''Ευρωπαικού επιπέδου''. Θα έχει υπηρεσίες που θα τα σπάνε  και θα έχει συχνή επαφή με το εξωτερικό. Απλά θα είναι πιο μαζεμένο και θα προκαλεί λιγότερο. Είναι το 25% που κινεί την αγορά, που σκορπάει χρήμα, που καταναλώνει.

4. Και το τελευταίο 25%, η νέα, μικρότερη και φτωχότερη μεσαία τάξη που έχει μεν σταθερή δουλειά στο δημόσιο η σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς,
αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ τον μήνα σε καμιά περίπτωση,
θα είναι ευχαριστημένοι και βολεμένοι μεν, αλλά πάντα γκρινιάρα δε  ( δες δασκάλους, νοσηλευτές, αστυνομικούς), αλλά δεν θα αλλάζει και δουλειά φυσικά.


Να και ο κώλος !




2 σχόλια:

Ξενικός είπε...

για τα ποσοστά είμαι λίγο επιφυλακτικός, αλλά το βασικό σκεπτικό, ναι, ισχύει...
Όσο για τα οπίσθια, του φτωχού η παρηγοριά...
Ξενικός

Hfaistiwnas είπε...

Κάπως έτσι θα είναι..