Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Θέλω να πληρώνω διόδια

Θέλω να πληρώνω διόδια. Δεν μου φαίνονται ούτε πολλά, ούτε ακριβά.

Χαίρομαι που ζω σε μια μεγάλη -σύγχρονη πόλη που έχει έναν δρόμο σαν την Αττική Οδό, χαίρομαι που για να πάω στην Τρίπολη δεν ανεβαίνω τον ''κωλοσούρτη'' πια, χαίρομαι που έγινε η Εγνατία, χαίρομαι που φτιάχτηκε ο Μαλιακός, περιμένω την Ολυμπία Οδό και το νέο δρόμο για την Καλαμάτα.

Είμαι χαρούμενος και περήφανος που η χώρα μου προχώρησε μπροστά και βρίσκω υποκριτικό παιδάκια που δεν έχει χρειαστεί να δουλέψουν και ζουν με τα φράγκα του μπαμπά παριστάνοντας τους φοιτητές, να κάνουν τους επαναστάτες του youtube με φλώρικα βιντεάκια που δείχνουν πως δεν πληρώνουν διόδια και μιλάνε σαν φασίστες-χρυσαυγίτες στους εργαζομένους Επίσης, βρίσκω υποκριτικό άνθρωποι που έχουν ένα αυτοκίνητο που κάνει 10 και πολλές 15 και 20.000 ευρώ και ζούνε σε ιδιόκτητα σπίτια που κοστίζουν 150 και 200 και 300.000 χιλιάδες ευρώ, να γκρινιάζουν για τα 3 ευρώ των διοδίων.

Αν κάποιου του λείπουν τα 3 ευρώ σίγουρα δεν θα το κάνει θέμα στο ίντερνετ, αλλά θα κόψει τον κώλο του να κάνει κάτι να τα βρει. Ας δείξουμε λίγο αυτοσεβασμό.

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Μάλλον είσαι από τους λίγους που σκέφτονται έτσι..

kikop80 είπε...

Καλημέρα boy!!!
Μάλλον δεν έχεις ενημερωθεί σχετικά φαντάζομαι, ή έχεις μονόπλευρη πληροφόρηση (φαντάζομαι)
Πρώτα δες εδώ http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
διάβασε τις απόψεις και μετά κρίνε!
:-)

Εγώ μια φορά, διόδια δεν πληρώνω και είμαι περήφανος!
Τους λόγους δεν τους αναλύω, θα διαβάσεις και θα δεις!
:-)

mahler76 είπε...

τα διόδια είναι υπερβολικά ακριβά και πολλά μην λέμε ότι θέλουμε. Και οι δρόμοι κακίστης ποιότητας, ακόμη και η Αττική Οδός μπαζούκλα μπροστά σε ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους. Απλά πιστεύω πως το κίνημα αυτό πρέπει να βρεί νομική εκπροσώπηση και να σύρει το ελληνικό κράτος στα δικαστήρια να του γαμήσει την μάνα.

Υ.Γ: Ώρα είναι να μας πείς πως και οι Αστικές συγκοινωνίες είναι καλές και φτηνές.

KitsosMitsos είπε...

Και ναι και όχι. Η ένστασή μου είναι για δρόμους που δεν έχουν γίνει ακόμη, δρόμους που κανένας δεν μου εξασφαλίζει ότι θα γίνουν και τους προπληρώνω. Και επίσης για την μη ύπαρξη εναλλακτικής οδού για όποιον δεν θέλει να πληρώσει. Ας ισχύσει η χιλιομετρική χρέωση ώστε να πληρώνουν οι χρήστες όσα πρέπει.
Όσο για τον μύθο με τους υπέροχους ευρωπαϊκούς και φτηνούς δρόμους, ας σταματήσει κάποια στιγμή. Η Ιταλία έχει υπέροχους δρόμους αλλά πολύ πιο ακριβούς από Ελλάδα, η Γερμανία είναι ίσως η μόνη χώρα με σχετικά καλούς και δωρεάν.
Οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες που έχω ταξιδέψει είτε έχουν άθλιους (βλέπε σκανδιναβικές, ιβηρικής χερσονήσου, Γαλλία πλην των μεγάλων) είτε πανάκριβους είτε και τα δύο μαζί.