Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Λευτεριά στην μόρφωση

''Γεια σας . Είμαι φοιτητής σε δημόσιο Πανεπιστήμιο .Αύριο κάνουμε πορεία . Πάλι ! Γιατί έχουμε και τίποτα να κάνουμε ? Τι ζητάμε ? Να μην αλλάξει τίποτα . Να μείνουν όλα ίδια . Τι ? Δεν ταιριάζει σε νέους ανθρώπους αυτό ? Και για πόσο να μην αλλάξει τίποτα ? Για πάντα !!! Η έστω μέχρι να βολευτούμε και εμείς σε κανά δημόσιο ! Κυρίως ζητάμε να έχουμε εμείς το μονοπώλιο .Το μονοπώλιο κοινωνικά και οικονομικά . Μόνο εμείς να θεωρούμαστε ''επιστήμονες'' η ''σπουδαγμένοι'' !Να καμαρώνουν τα κορόιδα οι γονείς μας οτι σπουδάζουμε την ώρα που πίνουμε κόφι και αγοράζουμε ακριβα πόλο! Όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε . Είτε είναι Έλληνες που έχουνε σπουδάσει έξω η εδώ , είτε ξένοι που έχουν πτυχία για τις ίδιες σπουδές με μας . Θυμάστε το ''ο ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε ?'' . Ε,αυτό θέλουμε και εμείς ! Αυτό είναι η ιδανική κατάσταση για μας .
Τι γίνεται στην Ευρώπη ? Υπάρχουν και δημόσια και ιδιωτικά ? ΣΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ !!!! Κοίτα φίλε , εμείς κάτσαμε και διαβάσαμε για τις Πανελλήνιες .Και αφού περάσαμε ώπου περάσαμε και όπως περάσαμε , νιώθουμε πως πιάσαμε τον παπά από τα αρχίδια και μας χρωστάει ό κόσμος όλος ! Έτσι μας είπε ο μπαμπάς μας και η μαμά μας .Τι θα γίνει με 25.000 παιδιά που είναι επιστήμονες σε όλη την Ευρώπη αλλά εδώ δεν μπορούν να διδάξουν , να κάνουν μάστερ , να,να..... ? δεν μας νοιάζει ρε φίλε , δεν με-μας πιστεύεις ? Πραγματικά δεν μας νοιάζει για κανέναν τους !!! Πως θα γίνει τώρα ,θα σώσουμε τον κόσμο ?
Εμείς θέλουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία για εμάς και μόνο (άσε τις μαλακίες που λέμε στα πανιά, για τις γκόμενες τα λέμε! ) και κατευθείαν δημόσιο μετά !!! Δεν θέλουμε να εκτεθούμε σε ελεύθερες αγορές και τέτοια ! Εδώ κάνουμε 7-8 χρόνια να τελειώσουμε σχολές της πλάκας για να μην πάμε φαντάροι , περιμένεις να πάμε να ''ανταγωνιστούμε '' άλλους σπουδαστές ? α,πα,πα , εμείς δεν είμαστε εμείς για τέτοια ! Γι'αυτό αύριο έχει πορεία ! Διεκδικούμε να μην ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί θα μας κάνουνε ρεζίλι οι απόφοιτοί τους ! ζητάμε να κάνουμε τζάμπα τα μάστερ που οι ''άλλοι'' ούτε καν αίτηση δεν δικαιούνται να κάνουν !Δημοκρατία ρε φίλε , δημοκρατία και αξιοκρατία , τι νόμιζες ! Αφού ρε φίλε το ξέρεις ότι δεν θα ελέγχονται τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, δεν το ξέρεις ? Τι ,ούτε τα δημόσια ελένχονται ? Ω,ρε φίλε , όρεξη που την έχεις !Αντιδραστικός είσαι ! Είπαμε , αφού εμείς περάσαμε Πανελλήνιες , πάει , τέλος ! Θα μας ελένχουνε κιόλας ? Ποια Ευρωπαική Ένωση ρε φίλε και ποια πρόστιμα ! Ποιες κοινοτικές οδηγίες και ποιές ευκαιρίες για όλους ! Εδώ είναι Ελλάδα φίλος !
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό ? Ο καθένας παλεύει μόνο για το προσωπικό του συμφέρον και την συντεχνία του ! π.χ Οι δημόσιοι του Ο.τ.έ για τις συντάξεις τους , οι ταξιτζήδες για να μπαίνουν στον δακτύλιο και να τα κάνουν πουτάνα , τέτοιες φάσεις ! Και εμείς οι νέοι φοιτητές δεν θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα από όλα αυτά !!!! Μια χαρά κωλοβαράμε στην παρακμιακή μας σχολή που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε φυλακή και εγκαταλειμμένο σχολείο ! Τι , αν έχουμε δει πόσα γαμάτα είναι τα πανεπιστήμια έξω ? Ρε μανία με το έξω !!!! Μας έχει φάει η Ευρώπη !Ρε φίλε , είπαμε εδώ είναι Ελλάδα και είμαστε πολλοί που έχουμε συμφέρον να μείνουμε έτσι.
Γκε-γκε ?Λοιπόν, η κοινοτική οδηγία δεν θα περάσει !Με το καλό η με το άγριο . Τι είναι αυτό? Φασισμός ?
Πες το και φασισμό ρε φίλε , έγω την πάρτι μου θέλω να φτιάξω .....''

9 σχόλια:

FuSmOKer είπε...

Μπράβο μαν :)
έτσι ακριβώς είναι..
τι να λέω..
τα έλεγα και εγώ πέρυσι συνέχεια και σφαζόμουν με 200 καμμένους εδώ μέσα αλλά αυτή η υποκρισία αρχίζει και μου ξανασπάει τα νεύρα.

vasikos metoxos είπε...

Η ηθική των νέων ανθρώπων δεν πρέπει να έχει καμμία σχέση με το βόλεμα. Οι νέοι άνθρωποι είναι φορείς εξέγερσης κάθε είδους. Όσοι δεν είναι, απλά έχουν από καιρό πάψει να είναι νεολαίοι. Ο ατομικισμός, η παραίτηση, ο συμβιβασμός, η έλλειψη γνώσης και ουσιαστικής παιδείας οδηγεί μοιραία στην πνευματική αφυδάτωση.

Ανώνυμος είπε...

fp boy δεν είναι όλοι οι φοιτητές έτσι πάντως.

stereonova είπε...

geia kai xara sou fpboy !

Ανώνυμος είπε...

αληθεια υπαρχει βολεμα αλλα φταινε και οι καθηγητες των πανεπιστημιων.εγω θα ηθελα να υπαρχουν λιγοτερα μαθηματα και λιγοτερα χρονια για το πρωτο πτυχιο για να μπορεις να κανεις κι αλλα πραγματα αν αλλαξεις γνωμη για το τι θελεις να γινεις

fpboy είπε...

fusmoker -ναι,ρε φίλος .έτσι και χειρότερα.
v-m - πολύ γλυκό και ανθρώπινο αυτό που λες αλλά φοβάμαι πως η σημερινοί 20άρηδες είναι ο ορισμός όλων των κακών που περιγράφεις .
ανωνύμε - ναι ,δεν είναι όλοι έτσι ,ούτε το θέμα είναι οι φοιτητές . Απ'ολα υπάρχουν , αλίμονο. Το θέμα είναι να μην είναι η παιδεία ΟΥΓΚΑΝΤΑ για να βολεύονται μερικοί...
mihalhs- να τα λέμε φίλε!!!
νικος - σωστά τα λες ,αλλά μάλλον θα ανήκεις στην μειοψηφία!

vasikos metoxos είπε...

Μην κάνεις το λάθος που κάναμε όλοι οι προηγούμενοι. Ήμασταν πάντα πολύ καλλίτεροι από τους επόμενους. Μέχρι που η ζωή απέδειξε ότι η πλειοψηφία έγινε λίγο αργότερα πολύ χειρότερη από τους μπαμπάδες της.

fpboy είπε...

v-m - δυστηχώς ,πλήν εξαιρέσεων , και η γενιά των 30ρηδων (που ανήκω εγώ) έχει τα δικά της...

virginia Diakaki είπε...

pesta re gmt!!!!
kai ego apo exo irta kai frikara!!